Film til lektion 9, efter 1973

Introduktion

Se filmen, hvor Thorsten Borring Olesen fortæller om en række hovedpunkter i perioden efter 1973. Filmen er godt otte minutter lang og den første af lektionens film. Klik på 'CC' og vælg 'Dansk' eller 'Engelsk', hvis du vil se filmen med undertekster.

Staten og suveræniteten

Se filmen, hvor Thorsten Borring Olesen fortæller om Danmark i en international kontekst i perioden efter 1973. Filmen er godt otte minutter lang. Klik på 'CC' og vælg 'Dansk' eller 'Engelsk', hvis du vil se filmen med undertekster. 
NB. ved 00.29 i filmen er der en faktuel fejl, idet der bliver sagt, at Grønland i 1981 stemte for at træde ud af EF. Denne folkeafstemning fandt sted i 1982.

Den kolde krig i Danmark

Se filmen, hvor koldkrigshistoriker Rosanna Farbøl fortæller om, hvordan det danske samfund forberedte sig på og forholdt sig til den kolde krig. Filmen er godt 13 minutter lang. Klik på 'CC' og vælg 'Dansk' eller 'Engelsk', hvis du vil se filmen med undertekster.

Digitaliseringen af Danmark

Se filmen, hvor Helle Strandgaard Jensen fortæller om digitaliseringen af det danske samfund. Fra 1968, hvor Danmark får et CPR-register, der bliver opbevaret på hulkort, til nutidens digitalisering. Filmen er godt ni minutter lang. Klik på 'CC' og vælg 'Dansk' eller 'Engelsk', hvis du vil se filmen med undertekster.