Film til lektion 3, 1340-1523

Introduktion

Se filmen, hvor Jeppe Büchert Netterstrøm fortæller om en række hovedpunkter fra perioden 1340-1523. Filmen er knap otte minutter lang og den første af tre film om senmiddelalderen. Klik på 'CC' og vælg 'Dansk' eller 'Engelsk', hvis du vil se filmen med undertekster.

Danmarks rige og Kalmarunionen

I filmen fortæller Jeppe Büchert Netterstrøm om centrale punkter i det danske riges politiske udvikling: Fra at størstedelen af riget var pantsat, til Kalmarunionen og videre til det Stockholmske Blodbad i 1520. Filmen er knap otte minutter lang. Klik på 'CC' og vælg 'Dansk' eller 'Engelsk', hvis du vil se filmen med undertekster.

Adelsfejder

I filmen fortæller Jeppe Büchert Netterstrøm om senmiddelalderens adelsfejder. Fejderne var minikrige mellem adelige slægter, og i Østjylland var der især kamp mellem slægterne Rosenkrantz, Lange og Brok. Filmen er knap ni minutter lang. Klik på 'CC' og vælg 'Dansk' eller 'Engelsk', hvis du vil se filmen med undertekster.

Den sorte død

I filmen fortæller Jeppe Büchert Netterstrøm om pesten, også kaldet den sorte død, der ramte Danmark i 1350. Den sorte død forårsagede store forandringer i både det økonomiske, politiske og religiøse liv i senmiddelalderen. Filmen er knap 11 minutter lang. Klik på 'CC' og vælg 'Dansk' eller 'Engelsk', hvis du vil se filmen med undertekster.