Film til lektion 2, 1050-1340

Introduktion

Se filmen, hvor Bjørn Poulsen som en introduktion til lektionen fortæller om en række hovedpunkter for perioden 1050-1340. Filmen er knap otte minutter lang og den første af fire film om højmiddelalderen. Klik på 'CC' og vælg 'Dansk' eller 'Engelsk', hvis du vil se filmen med undertekster.

Stat, rige og kongemagt

Se filmen, hvor Bjørn Poulsen fortæller om udviklingen af staten og kongemagten i højmiddelalderen. Fra rejsekonger og gæstebud til udbygning af centraladministrationen og opkrævning af faste skatter. Filmen er knap otte minutter lang. Klik på 'CC' og vælg 'Dansk' eller 'Engelsk', hvis du vil se filmen med undertekster.

Hvem byggede kirkerne?

Se filmen, hvor Bjørn Poulsen giver svar på, hvem der byggede kirkerne i Danmark i 1100-1200-tallet. Filmen er knap ti minutter lang. Klik på 'CC' og vælg 'Dansk' eller 'Engelsk', hvis du vil se filmen med undertekster.

Fra vikingeborg til middelalderborg

Fra vikingeborgen Fyrkat til middelalderborgen Kalø Slot. Se filmen, hvor Bjørn Poulsen besøger de to karakteristiske borge og fortæller om, hvad borgene kan sige om udviklingen i datidens samfund. Filmen er godt ni minutter lang. Klik på 'CC' og vælg 'Dansk' eller 'Engelsk', hvis du vil se filmen med undertekster.