Samlet fremstilling af Danmarks historie
Tematiske samlinger af hjemmesidens materiale opdelt efter emner
Leksikonartikler om historiske emner, personer og begivenheder
Tekster, billeder, lydklip og andre kilder til historien
Få overblik med kort, tidslinjer, kongerækken og andre historiske oversigter
Interaktiv historieformidling: onlinekurser, spil, quizzer m.m.
Magtens Segl harmonerer især med følgende af undervisningsministeriets Fælles Mål (2009). Således kan et undervisningsforløb med Magtens Segl lede frem mod, at eleverne tilegner sig kundskaber og færdigheder, der sætter dem i stand til at:
EFTER 6. KLASSE
EFTER 9. KLASSE
Magtens Segl relaterer sig til adskillige kanonpunkter i Historiekanon og kan derfor anvendes som en del af og lægge sig op ad undervisningsforløb, der omhandler ovenstående kanonpunkter.
Magtens Segl foregår i senmiddelalderen anno 1458, men middelalderens samfund dækker overordnet set perioden 1050-1536. Magtens Segl kan derfor anvendes i relation til både Absalon (1128-1201), Kalmarunionen (1397-1523), reformationen (1536) samt statskuppet 1660, til trods for at der ikke er absolut overensstemmelse mellem årstallene.
Eksempelvis kan Magtens Segl bruges som optakt til et forløb om reformationen med det formål at vise, hvad det er for et samfund, der bliver reformeret, herunder især kirkens magt og dens forhold til kongemagten. På samme vis kan spillet anvendes som optakt til statskuppet 1660, mens det helt oplagt kan danne baggrund for et forløb om Kalmarunionen, idet spillet fortæller om magt og ret, levevilkår, social stratificering og meget mere fra netop den periode.