Samlet fremstilling af Danmarks historie
Tematiske samlinger af hjemmesidens materiale opdelt efter emner
Leksikonartikler om historiske emner, personer og begivenheder
Tekster, billeder, lydklip og andre kilder til historien
Få overblik med kort, tidslinjer, kongerækken og andre historiske oversigter
Interaktiv historieformidling: onlinekurser, spil, quizzer m.m.
Jens Christensen (1921-2021) var en af Danmarks mest betydelige udenrigspolitiske embedsmænd i efterkrigstiden. Han spillede bl.a. en betydelig rolle i forhold til det danske medlemskab af EF, hvor han sammen med statsminister Jens Otto Krag og økonomi- og markedsminister Ivar Nørgaard underskrev tiltrædelsesakten i 1972.
Erindringerne følger Jens Christensens karriere og aktiviteter fra han træder ind i Udenrigsministeriet i 1945 til engagementet i konfliktzone-fodboldprojektet, Cross Cultures Project Association (CCPA). Hans virke i forhold til FN, OECD og dansk udviklingsbistand er tilmed fremtrædende temaer i erindringerne.
Bogen er 94 sider.
Bogen kan tilgås på følgende måde:
Jens-Peter Bonde (1948-2021) var en markant dansk europapolitiker. I disse erindringer beskriver han sin politiske baggrund i Radikale Venstre, DKP, Folkebevægelsen mod EF og JuniBevægelsen og sine 29 år i Europa-Parlamentet.
673 sider. Udgivelsesdato: 9. april 2021.
Bogen kan tilgås på følgende måder:
E-bogen Reformationen i Danmark. Lovgivning og samfundsudvikling handler om reformationens indførelse i Danmark og de spor, reformationens centrale teologiske budskaber kom til at trække i samfundsudviklingen.
E-bogen Reformationen i Danmark. Teologi og kultur handler om de teologiske spørgsmål, der satte den lutherske reformation i gang, og om de svar, som først og fremmest Martin Luther gav, der fik betydning for kultur og samfund.
E-bøgerne er udgivet med støtte fra Præsidiet for Reformationsjubilæet 2017.
Bøgerne kan tilgås på følgende måder:
Simon Ege Dahl Kjærsgaard: Historier om demokrati: Tre vinkler på demokratiets etablering i Danmark ca. 1848-1915 er udviklet som et undervisningsmateriale, der retter sig mod historieundervisningen på ungdomsuddannelserne. Den kan dog med udbytte læses af enhver, der er interesseret i demokratiets historie i Danmark.
E-bogen kan tilgås på følgende måder:
Historier om demokrati: Tre vinkler på demokratiets etablering i Danmark ca. 1848-1915 er udviklet som et undervisningsmateriale, der retter sig mod historieundervisningen på ungdomsuddannelserne. Den kan dog med udbytte læses af enhver, der er interesseret i demokratiets historie i Danmark.
E-bogen kan tilgås på følgende måder:
danmarkshistorien.dk har udgivet 12 e-bøger, der dækker kronologiske perioder fra vikingetiden frem til 2008. Bøgerne er skrevet af historikere og forskere på Aarhus Universitet og udgivet i 2014. Udover teksten indeholder de kildemateriale, filmklip, lydklip og quizzer. De 12 e-bøger kan hentes gratis her på siden.
Bøgerne kan downloades i to formater:
danmarkshistorien.dk’s e-bøger er udgivet af bøgernes forfattere og danmarkshishistorien.dk, Aarhus Universitet, og er redigeret af Lene Elmegaard Bladt. Bøgerne er udgivet med støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond.