Om danmarkshistorien.dk

danmarkshistorien.dk er en del af Historisk Afdeling ved Institut for Kultur og Samfund på Aarhus Universitet. Hjemmesiden blev lanceret i maj 2009 og har siden da formidlet forskningsbaseret viden om Danmarks historie udarbejdet af historikere, arkæologer og andre forskere primært fra Aarhus Universitet. Formålet med danmarkshistorien.dk er at give offentligheden og undervisningssektoren mulighed for at få kvalificeret og tilgængelig information om Danmarks historie formidlet af fagfolk.

Hjemmesiden fungerer både som et frit tilgængeligt online historieleksikon og en digital historiebog. Her kan du i øjeblikket finde lidt over 1200 leksikonartikler, ca. 1200 kilder samt et online kursus i danmarkshistorie med tekster og film på både dansk og engelsk. Dertil kommer 92 temapakker, 17 e-bøger, ca. 100 korte film, 160 lydklip, spil, quizzer, mytedrab og et interaktivt danmarkskort.

Onlineportalen havde i 2021 lidt over 5,6 mio. besøg og ca. 7,5 mio. sidevisninger og er en af Danmarks absolut førende hjemmesider, når det gælder formidling af landets historie. I 2010 modtog danmarkshistorien.dk Videnskabsministeriets Forskningskommunikationspris som anerkendelse for sin særlige indsats for at formidle forskning til en bred offentlighed.


Læs mere om os her:


Nobelparken, Aarhus Universitet

danmarkshistorien.dk er en del af Historisk Afdeling ved Institut for Kultur og Samfund på Aarhus Universitet. Foto: Foto & Medielab, Moesgaard Museum

Medarbejdere på danmarkshistorien.dk

Medarbejdere på danmarkshistorien.dk i august 2021.