Du er her: danmarkshistorien E-bøger

E-bøger

danmarkshistorien.dk har udgivet 12 e-bøger, der dækker kronologiske perioder fra vikingetiden frem til 2008. Bøgerne bygger på danmarkshistorien.dk's historiske periodekapitler, som er skrevet af historikere og forskere på Aarhus Universitet. Derudover indeholder de kildemateriale, filmklip, lydklip og quizzer. De 12 e-bøger kan hentes gratis her på siden. 

Bøgerne kan downloades i tre formater:

  • iBook: hentes i Apples iBook Store. Det kræver et apple-id at hente e-bøgerne og en Apple computer, en iPhone eller en iPad at læse dem.
  • PDF: hentes direkte her fra siden og kan anvendes på alle enheder, der kan åbne PDF-filer. PDF-filerne er ikke interaktive. Derfor kræver det adgang til internettet at afspille filmklip, lydklip og quizzer.
  • ePub: hentes direkte her fra siden. ePub-filerne kan anvendes på de fleste enheder, der har en e-bogslæser. Der er dog stor forskel på de enkelte e-bogslæsere på markedet. Det betyder, at brugeroplevelsen kan variere afhængigt af, hvilken e-bogslæser og hvilken enhed der anvendes. (danmarkshistorien.dk's erfaring er, at gratisprogrammerne Gitden Reader til Android-styresystemer og Calibre E-book management til PC fungerer godt.)

danmarkshistorien.dk’s e-bøger er udgivet af bøgernes forfattere og danmarkshishistorien.dk, Aarhus Universitet, og er redigeret af Lene Elmgaard Bladt. Bøgerne er udgivet med støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond.

Henvendelse om denne sides indhold: 
Revideret 16.01.2017