Byen har fået flere uddannelsesinstitutioner med blandt andet et statsseminarium og handelsgymnasium, og inden for servicesektoren var der mange arbejdspladser i det offentlige, hvor Ribe før strukturreformen i 2007 havde både kommune- og amtsadministration. Begge dele mistede Ribe i 2007, da byen blev del af den nye Esbjerg Kommune og den nye Region Syddanmark. Stadigvæk er jernindustrien med Ribe Jernindustri den førende industri. Byen er dog hovedsageligt kendt for sin domkirke og det velbevarede gamle købstadsmiljø, hvilket har gjort den til en særdeles velbesøgt turistby.
Kort over danske byer med købstadsprivilegier gennem tiden. De fleste af disse byer med købstadsprivilegier fandtes allerede ved slutningen af middelalderen, men flere kom til helt op til 1958, hvor Skjern officielt fik status af købstad som den sidste by i Danmark. Det var ikke alle byerne, der opnåede fuldstændig status som købstæder, men flere forblev mellemting mellem landsby og købstad, såkaldte flækker. Kortet medtager ikke købstæderne udenfor landets nuværende grænse, det vil sige købstæderne i hertugdømmerne Slesvig og Holsten, samt i Skåne, Halland og Blekinge. De fleste af byerne vist på kortet kan du læse meget mere om her på siden. © danmarkshistorien.dk
Materialet er udarbejdet af Den Digitale Byport, en del af Dansk Center for Byhistorie. Mere information om arbejdet, samt en samlet oversigt over de danske købstæder, kan findes her.
Kommentarer
Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.
Du skal være logget ind for at kommentere.