HØR: Reportage fra ungdomsherberget i Risskov, 1930'erne

Kilder

Kildeintroduktion:

Denne reportage fra 1930'erne er optaget på ungdomsherberget i Risskov ved Aarhus. Ungdomsherbergerne er i dag bedre kendt som vandrerhjem, og de spredte sig fra ca. 1930 i Danmark. Med fællessang i baggrunden beretter den kvindelige reporter om de "raske unge mennesker af begge køn", der i forbindelse med vandreture benytter sig af ungdomsherberget såvel i sommerhalvåret som i vinterhalvåret. I det nyligt indviede ungdomsherberg i Risskov, provinsens største, er der ugentlige laugsaftener med underholdning og mulighed for at opfriske minder fra vandreturene

    

Transskription: 

[Klaverakkompagneret sang]

- Mens vi andre ligger og snurrer søndag morgen, kan man se flokke af raske unge mennesker af begge køn trave trøstig ud i regn og slud – og det vejr, der er værre – ganske uafhængigt af årstiden. Det er de danske vandrere, hvis antal er steget ganske påfaldende i løbet af den sidste halve snes år.

Nu har man hørt så meget om, hvordan vandrerne tilbringer deres sommersæson, men det er mindre kendt, at de udfolder akkurat lige så frodig energi i vinterhalvåret.

I det nye, smukke ungdomsherberg i Risskov, der blev indviet for nylig og er Danmarks største af sin art i provinsen, holdes med en uges mellemrum muntre lavsaftener, hvor vandrerne samles og dels opfrisker minderne fra sommerens vandreture, dels tilbringer tiden med forskellige adspredelser og modtager oplysning og underholdning af forskellig art.

Så synger vi nr. 67!

[Ny sang]

Om kilden

Dateret
Ca. 1930
Oprindelse
Statsbibliotekets Lydsamling
Kildetype
Lyd
Medietype
Lydfil
Sidst redigeret
4. februar 2011
Sprog
Dansk
Udgiver
danmarkshistorien.dk