HØR: Interview fra 1930'erne om interessen for motorsport

Kilder

Kildeintroduktion:

I dette interview fra 1930'erne tales der om, hvorfor flere og flere unge mennesker anskaffer sig et motorkøretøj. Manden der interviewes mener, at der grundlæggende i ethvert menneske er en trang til at køre, til fart og til at få set sig om. Han mener dog, at den danske ungdom er sig sit ansvar bevidst, og at motorklubberne indskærper, at der køres efter gældende love og hastigheder.

 

Transskription:

- Hvorfor tror De, der er så mange mennesker, der interesserer sig for motorcykel? Ja, der ligger jo i ethvert menneske en trang til at køre, en trang til at udøve fart, komme ud og se sig om, og det er vel grunden til, at så mange unge mennesker, så snart de har råd til det, anskaffer sig et motorkøretøj.

- Så gælder det om ikke at køre alt for hurtigt.

Det gør det naturligvis. Man må jo altid passe på at overholde de gældende love og hastigheder, og det bliver også fra motorklubbernes side nøje indskærpet medlemmerne, at de skal køre fornuftigt.

- Tror De nu, at den danske ungdom er sig sit ansvar bevidst på maskinen?

Ja, det er mit bestemte indtryk, at i det store og hele, der er de unge mennesker klar over deres ansvar. Der gives naturligvis enkelte undtagelser, men de må jo så selv betale dyre lærepenge.

Om kilden

Dateret
Ca. 1930
Oprindelse
Statsbibliotekets Lydsamling
Kildetype
Lyd
Sidst redigeret
25. august 2011
Udgiver
danmarkshistorien.dk