Danmark i FN

Film

Tag med Kristine Kjærsgaard, ph.d. og lektor i historie ved Syddansk Universitet, en tur til FN Byen i København. Her fortæller hun om Danmarks medlemskab af henholdsvis FN (De Forenede Nationer) og NATO (North Atlantic Treaty Organization).

Danmark underskrev FN-pagten den 26. juni 1945 og blev dermed et af FN's 51 oprindelige medlemslande. Godt fire år senere, den 4. april 1949, tiltrådte Danmark Atlantpagten og blev således også medlem af NATO. FN-medlemskabet blev i dansk udenrigspolitik set som et langsigtet, normativt og værdipolitisk perspektiv, mens medlemskabet af NATO blev betragtet som en mere kortsigtet forsvarspolitisk strategi. I praksis blev arbejdsdelingen mellem de to organisationer dog ikke så klar. Se filmen og bliv klogere på, hvad baggrunden for de to medlemskaber var, og hvilken betydning de to organisationer har haft for dansk sikkerheds- og udenrigspolitik helt frem til i dag.

Filmen er lavet i et samarbejde mellem HistorieLab og danmarkshistorien.dk og er en del af Aarhus Universitetsforlags udgivelse af 100 danmarkshistorier, der er støttet af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

Klik på 'CC' og vælg 'dansk', hvis du vil se filmen med undertekster.  

Se flere film i vores filmarkiv.  

Om filmen

Forfatter(e)
Kristine Kjærsgaard
Tidsafgrænsning
1945 -
Medietype
Film
Sidst redigeret
2. oktober 2018
Sprog
Dansk
Udgiver
danmarkshistorien.dk

Relateret indhold

Om filmen

Forfatter(e)
Kristine Kjærsgaard
Tidsafgrænsning
1945 -
Medietype
Film
Sidst redigeret
2. oktober 2018
Sprog
Dansk
Udgiver
danmarkshistorien.dk