Atompudder - atomerne som salgstrick, 1945

Kilder

Kildeintroduktion:

Atombomberne over Hiroshima og Nagasaki i august 1945 blev i USA og Europa mødt med begejstring. Det nye atomvåben blev betragtet som et trumfkort overfor fjender, og der var meget lidt medlidenhed tilovers for de mange ofre. Følgerne af de radioaktive udslip blev ikke behandlet med synderlig alvor.

Selve den kraft, der ligger gemt i atomkernerne, var genstand for fascination og store forventninger. Ved siden af de militære aspekter blev der knyttet forhåbninger til, at atomkraften kunne udnyttes til kraftværker og direkte i motorer, men også til f.eks. lægebehandling, køkkenudstyr og konservering af mad.

Annoncen trækker på de positive associationer, både den militære og den fredelige atomenergi gav. Først i slutningen af 1950'erne slog en mere bekymret opfattelse igennem.

Atompudder fra ugebladet Tempo
Annonce fra ugebladet Tempo nr. 46, den 13. november 1945, s. 18


Atom-let
I Dag ved alle, hvad det betyder

Da DUBARRY’s Poudre Atome for mange år siden fik Navn efter det mindste af alle Partikler, anede ingen, at ”Atome” en skønne Dag skulde faa saa aktuel en Klang. Det er et fantastisk fint pudder, der giver ung og yndig Teint. Kr. 3.-, 5.-, 8.- og i Luksusæske Kr. 12.-.

Dubarry -  den moderne Kvindes Skønhedspleje

Lær af ”Skønhedens vise sten” om skønhedspleje og feminin Ynde. Pris Kr. 5,00. Bogen faas af forhandlerne eller mod Frimærker fra DUBARRY, Hovedvagtsgade 6, København K."

Om kilden

Dateret
13.11.1945
Oprindelse
Tempo nr. 46, den 13. november 1945 s. 18
Kildetype
Annonce
Medietype
Illustration , Tekst
Sidst redigeret
18. august 2011
Sprog
Dansk
Udgiver
danmarkshistorien.dk