Rundt i Grundtvigs verden

For at fejre N.F.S. fødselsdag den 8. september har vi i samarbejde med Grundtvig Centeret lavet et tema, der tager dig med rundt i Grundtvigs verden.

08.09.2011 | danmarkshistorien.dk

Collage af Katrine Bergild

N.F.S. Grundtvig er en vidtfavnende historisk personlighed. I sit lange liv gennemgik han ikke blot en rivende personlig og tankemæssig udvikling, men han oplevede tillige en ydre verden med store forandringer. Omgivelsernes forandringer påvirkede ham voldsomt og inspirerede ham både til refleksion og til handling. Hans store indflydelse på den udformning, vores samfund har i dag, er ikke til at komme uden om.

- Vi tager konsekvensen af Grundtvigs grundlæggende tværfaglighed og præsenterer en række vidt forskellige fagligheders spændende vinkler på manden og hans virkningshistorie, fortæller Lea Maria Wierød, ph.d-studerende på Grundtvig Centeret og, sammen med cand.mag. Katrine Marie Bergild, tovholder på temaudgivelsen.

Grundtvigs nuancerede personlighed og mangfoldige produktion tilbyder sig som spændende forskningsfelt for mange forskellige fagligheder. Således er forskerne bag dette projekt tilknyttet så forskellige steder på Aarhus Universitet som Religionsvidenskab, historie, DPU, Litteraturhistorie, Musikvidenskab og Teologi.

- I temaet samler vi artikler om, hvordan Grundtvig er blevet opfattet gennem tiden, men også om, hvordan Grundtvig opfattede sin verden, siger Lea Maria Wierød.

Derudover kan du høre et par udvalgte af hans salmer og bevæge dig videre ud på danmarkshistorien.dk og læse om de mange aspekter af vores samfund, Grundtvig har påvirket.

Du kan se temaet og dykke ned i Grundtvigs verden her:

Du kan også komme i kontakt med Lea Maria Wierød på lmw@teo.au.dk

Nyhed