Quiz dig ind i Danmarkshistorien

Den prisbelønnede formidlingsside danmarkshistorien.dk trækker 31. marts i nye digitale klæder – og under kjortlen er quiz og film til alle.

Test din viden om kvinders valgret og attentatet på konseilspræsident Estrup, og se historierne bag dr.dk og Billedbladets sladderspalter på film. Det er nogle af mulighederne, når danmarkshistorien.dk kommer i en ny, mere brugervenlig version torsdag den 31. marts.

Se, hør og prøv danmarkshistorien.dk
Sitet fra Aarhus Universitet, der sidste år blev belønnet med Videnskabsministeriets Forskningskommunikationspris, fortsætter arbejdet med at få historien ud over rampen:

- Vi har med det opdaterede danmarkshistorien.dk sat mere fokus på at formidle forskning gennem blandt andet quizzer og film, og en forbedret, interaktiv tidslinje gør det nemmere at hoppe rundt i vores allesammens digitale Danmarkshistorie, fortæller projektleder, cand. mag. Lars Vognsen Jensen.

- Vi ønsker at tilbyde mere end bare til den skrevne Danmarkshistorie, og der vil løbende komme flere film og quizzer på sitet. Siden er dog fortsat spækket med skrevne kilder og artikler om alt lige fra forfatningskampen i slutningen af 1800-tallet til Danmark i 1930’erne. Og danmarkshistorien.dk tilrettelagt, så gymnasierne kan få større gavn af den i undervisningen, fortæller han.

Gymnasiet i fokus
danmarkshistorien.dk målretter sig dermed nu i højere grad gymnasieskolens behov. Opdaterede temapakker om arbejderbevægelsen og herregården Bidstrup i 1700-tallet finder man blandt andet nu på siden. Danmarkshistorien.dk har i samarbejde med en konsulent fra gymnasiet tilpasset sig gymnasieskolens historieundervisning.

 

- Siden kan bruges bredt i forbindelse med undervisningen. Ikke mindst som inspiration for lærere, men også for elever. Både i forhold til den daglige undervisning og opgaveskrivning. De nye temaer har desuden i høj grad blik for overskuelighed og anvendelighed, forklarer konsulent og gymnasielærer Jeppe Arnesen Nørgaard.

- Alt det nye ændrer dog ikke ved, at man med danmarkshistorien.dk stadig har en fuldstændig danmarkshistorie lige ved hånden, siger han.

Fra torsdag den 31. marts kan du se mere på:
danmarkshistorien.dk

For yderligere oplysninger kontakt:
Projektleder
Cand. mag., Lars Vognsen Jensen
61678568 / iholvj@hum.au.dk

Redaktør og IT-ansvarlig
Ph.d., Peter Yding Brunbech
25375290 / hispjb@hum.au.dk