Nyt materiale om Struensee

I forbindelse Århundredets 1700 Festival har vi på danmarkshistorien.dk lavet et tema om Johann Friedrich Struensee, Christian 7's tyske livlæge.

Pudrede parykker, oplysningstid og maskerade har indtaget Aarhus. I forbindelse Århundredets 1700 Festival har vi på danmarkshistorien.dk lavet et tema om Johann Friedrich Struensee, Christian 7's tyske livlæge.

Som bekendt nøjedes Struensee ikke kun med at udskrive recepter til konge, men forsøgte også sammen med dronning Caroline Mathilde at gennemføre en række reformer inspireret af oplysningsbevægelsen. Selvom han havde evnen til at få magten, var Struensee for politisk naiv til at kunne holde på den og blev i sidste ende afsat og henrettet.

Læs meget mere om Struensee i vores tema, f.eks. om hans forhold til Caroline Mathilde eller myten om hvorvidt han blev henrettet pga. sit forhold til dronningen.

I filmen nedenfor kan du også få en kort præsentation af Århundredets Festival samt en forsmag på det historiske talkshow om og 'med deltagelse af' Struensee selv.