100 danmarkshistorier

Nyt tema på danmarkshistorien.dk i forbindelse med Aarhus Universitetsforlags serie, 100 danmarkshistorier. I vores nye tema kan du både læse og se film om Danmarks krigsdeltagelse fra 1991 til 2011, om Den nordiske Industri-, Landbrugs- og Kunstudstilling i København i 1888, om en fejlslagen revolution på Island iværksat af den danske eventyrer og søfarer Jørgen Jürgensen i 1809 og mange andre spændende emner og begivenheder i Danmarks historie.

I september 2017 udkom den første bog i Aarhus Universitetsforlags serie, 100 danmarkshistorier. Igennem de kommende år vil der hver måned udkomme en ny bog i serien.

100 danmarkshistorier er Danmarks historie fortalt af 100 forskellige forskere i 100 små bøger på hver 100 sider. Bogserien bryder med sædvanen indenfor historiefortælling, hvorfor hver bog tager afsæt i en vigtig begivenhed, en tematik eller et år fremfor at udkomme efter en fremadskridende kronologi.

På danmarkshistorien.dk udkommer der materiale i form af artikler og film i forbindelse med bogudgivelserne. Allerede nu kan du blandt andet blive klogere på, hvad Gudhjemtid er for en størrelsegå den gængse fortælling om den særligt danske, særligt folkelige og særligt demokratiske 1849-grundlov efter i sømmene, samt høre om pornoens indflydelse på det danske samfund efter dens frigivelse i 1969.

Se danmarkshistorien.dk's samlede tema om de 100 danmarkshistorier her.