Nyt Tema: Dilemmaspillet 9. april

I forbindelse med udgivelsen af det kontrafaktiske historiespil Dilemmaspillet 9. april har danmarkshistorien.dk lavet et tema om besættelsen 9. april 1940.

25.06.2013 | danmarkshistorien.dk

I Dilemmaspillet 9. april får du lov til at indtage rollen som statsminister Stauning den 9 april 1940, for at se om du kan ændre historiens gang. Spillet er et kontrafaktisk historiespil, hvor du kan vælge, hvad politikerne skulle have gjort, da Tyskland angreb Danmark. Resultaterne af dine valg er historikernes bud på, hvad der rent faktisk ville være sket, hvis politikerne dengang havde handlet som du ønsker.

Da Dilemmaspillet 9. april er et kontrafaktisk spil, handler det først og fremmest om, hvad der kunne være sket, mere end hvad der faktisk skete. Derfor har har danmarkshistorien.dk lavet et tema, der knytter sig til spillet. Her kan du læse artikler, der handler om besættelsens forløb og artikler om de rådgivere, du møder i spillet. Desuden er der en række historiske kilder, der nærmere belyser den situation Danmark og politikerne stod i d. 9. april 1940.

Nyhed