Baltic Sea History Project er resultatet af et samarbejde mellem historikere, arkiver og uddannelsesinstitutioner fra hele Østersø-regionen. Det udforsker og præsenterer den fælles historie fra vikingetid til i dag. Eksemplerne handler blandt andet om forskelle, ligheder, konflikter, krige, handel og historiebrug af fx monumenter og mindesteder.
På hjemmesiden balticseahistory.info finder du links til projektets digitale resultater:
Materialerne har et historiedidaktisk formål og giver konkrete forslag til, hvordan man kan arbejde med Østersøregionens fortid og nutidige kultur i forskellige undervisningssammenhænge. Målgrupperne for projektet er undervisere på voksen- og ungdomsuddannelser, studerende og alment interesserede. Store dele af materialet vil kunne anvendes i folkeskolens ældste klasser og på ungdomsuddannelserne.
11 institutioner fra syv lande rundt om Østersøen har fra 2017 til 2019 arbejdet sammen i det transnationale projekt ledet af Academia Baltica i Tyskland. Fra Danmark er det danmarkshistorien.dk, Afdeling for Historie og Klassiske Studier, Institut for Kultur og Samfund, Aarhus Universitet.
Projektet om multiperspektivitet i Østersøregionen er støttet af EU’s ERASMUS+-program.
Kontaktperson: Anne Sørensen, danmarkshistorien.dk, hisais@cas.au.dk