100 danmarkshistorier

I september 2017 udkom den første bog i Aarhus Universitetsforlags serie, 100 danmarkshistorier. Igennem de kommende år vil der hver måned udkomme en ny bog i serien.

100 danmarkshistorier er Danmarks historie fortalt af 100 forskellige forskere i 100 små bøger på hver 100 sider. Bogserien bryder med sædvanen indenfor historiefortælling, hvorfor hver bog tager afsæt i en vigtig begivenhed, en tematik eller et år fremfor at udkomme efter en fremadskridende kronologi. I forbindelse med bogserien har spilfirmaet Meganørd desuden udgivet quizspillet Dyst! - et spil, hvor du kan dyste mod familie og venner i strategi og historisk viden.

På danmarkshistorien.dk udkommer der materiale i form af artikler, film og kilder i forbindelse med bogudgivelserne. Du kan blive klogere på, hvad Gudhjemtid er for en størrelse eller høre om pornoens indflydelse på det danske samfund efter dens frigivelse i 1969. Du kan studere runeskriftens forunderlige verden eller følge statsminister H.C. Hansen i hans udlægning af Danmarks udenrigspolitik under Den Kolde Krig. 

Udgivelsen af de 100 danmarkshistorier er støttet af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.