Om danmarkshistorien.dk

danmarkshistorien.dk er en del af Historisk Afdeling ved Institut for Kultur og Samfund på Aarhus Universitet. Hjemmesiden blev lanceret den 14. maj 2009 og har siden da formidlet forskningsbaseret viden om Danmarks historie udarbejdet af historikere, arkæologer og andre forskere primært fra Aarhus Universitet. Formålet med danmarkshistorien.dk er at give offentligheden og undervisningssektoren mulighed for at få kvalificeret og tilgængelig information om Danmarks historie fra oldtiden til i dag formidlet af fagfolk.

Hjemmesiden fungerer både som et frit tilgængeligt online historieleksikon og en digital historiebog. Her kan du i øjeblikket finde over 900 leksikonartikler, ca. 1000 kilder samt en fremstilling af Danmarks historie fra oldtid til nutid opdelt i 13 kronologiske periodekapitler. Dertil kommer 14 e-bøger, ca. 80 filmklip, 160 lydklip, spil, quizzer, mytedrab og en tidslinje.

Onlineportalen havde i 2016 knap 2,5 mio. besøgende med lidt over 5,2 mio. sidevisninger og er en af Danmarks absolut førende hjemmesider, når det gælder formidling af landets historie. I 2010 modtog danmarkshistorien.dk Videnskabsministeriets Forskningskommunikationspris som anerkendelse for sin særlige indsats for at formidle forskning til en bred offentlighed.

April 2009: En måned til lanceringen. Peter og René i kontrolrummet.
Der arbejdes i danmarkshistorien.dk's projektrum, december 2014
Fotosession i solgården. René, Sara og Peter.
Redaktør Anne Sørensen
Banner på Store Torv i Århus, maj 2009.
Projektleder Mette Frisk Jensen