De Danske Ministerier 1972-1993

I forbindelse med udgivelsen af det over 1000 sider store bogværk De Danske Ministerier 1972-1993, skrevet af Thorsten Borring Olesen og Niels Wium Olesen, har danmarkshistorien.dk fået muligheden for at formidle projektet digitalt i form af artikler, kilder og film. Det er resulteret i et stort tema, hvor du kan læse om periodens regeringer, politikere, økonomiske politik, værdipolitik, udenrigspolitik, Christiansborg-miljøet og meget meget mere.

08.11.2018 | danmarkshistorien.dk

Dansk politik ændrede sig på flere og afgørende måder i 1970'erne og 1980'erne. I dette materiale, der indrammes af den socialdemokratiske statsminister Anker Jørgensens første regering i 1972 og den konservative statsminister Poul Schlüters sidste regerings afgang i 1993, præsenteres politiske begivenheder, tendenser og udviklinger i dansk politik i tæt samspil med internationale begivenheder.

Hovedtemaet finder du her:

Du kan også gå på opdagelse i vores otte undertemaer:

Og se en film om SV-regeringen samt et interview med Poul Schlüter:

PFA Pension har som en del af fejringen af sit 100-års jubilæum støttet bogværket samt denne online formidling på danmarkshistorien.dk.

Materialet er udarbejdet af Rosanna Farbøl, Astrid Elkjær Sørensen, Thorsten Borring Olesen, Niels Wium Olesen og Anne Sørensen. 

Nyhed