Skolehistorie i billeder

Øvrige

I forbindelse med udarbejdelsen af temaet "Alle tiders skolelove. Skolelovgivning 1521-2009" har danmarkshistorien.dk indsamlet en række skolehistoriske billeder, der illustrerer skolens udvikling fra midten af 1800-tallet til i dag. Billederne findes alle tilgængelige i databasen danskebilleder.dk, og de gengives her med tilladelse fra de respektive lokalarkiver.

Tak til Egvad Egnshistoriske Samling, Frederiksberg Stadsarkiv, Lokalhistorisk Arkiv i Gentofte, Silkeborg Arkiv og Lokalhistorisk Samling, Aarhus Kommunes Biblioteker for tilladelse til at bringe billederne. Links til arkivernes hjemmesider ses i højre side af skærmen.

Klik på pilene nedenfor billederne for at komme frem og tilbage mellem hvert enkelt foto. Ved at klikke på billederne forstørres de.

Danmarks Pædagogiske Bibliotek har ligeledes bidraget med billeder til temaet, idet danmarkshistorien.dk har fået tilladelse til at bringe en række billeder af bibliotekets anskuelsestavler. Se anskuelsestavlerne her.

Hele temaet om skolehistorie, "Alle tiders skolelove. Skolelovgivning 1521-2009" kan du læse ved at klikke på linket øverst til højre.