Artikler

Mange af vores leksikonartikler handler om historiske personer. F.eks. om Tycho Brahe.

På danmarkshistorien.dk findes en stor mængde leksikonartikler om historiske emner, personer og begivenheder m.v. Fælles for dem alle er, at de er skrevet direkte til danmarkshistorien.dk, og at de alle er skrevet eller redigeret af historikere, arkæologer eller andre fagfolk med særlige kompetencer inden for emnet.

Størstedelen af artiklerne er skrevet af historikere fra Aarhus Universitet, men databasen indeholder artikler af fagfolk fra hele landet. Nogle af artiklerne på siden er skrevet af historiestuderende, men de har i så fald altid været forbi en ekspert i emnet for at sikre kvaliteten.

Alle leksikonartikler på danmarkshistorien.dk er forsynet med forfatteroplysninger, så man kan se ophavet til den enkelte artikel.

Enkelte artikler på danmarkshistorien.dk stammer fra andre hjemmesider, som vi samarbejder med. Vi har således en række artikler om danske købstæder fra Dansk Center for Byhistorie - Den Digitale Byport, og vi har også enkelte artikler fra Den Store Danske - Gyldendals åbne encyklopædi. I de enkelte tilfælde fremgår det af artiklens forfatteroplysninger.

Du kan se alle vore artikler i alfabetisk rækkefølge her
(Det tager lige lidt tid for listen at loade)